Starten met Google Analytics

Voor het starten met meten van je advertentie resultaten met behulp van Google Analytics zijn drie onderdelen van belang.

1. Een Google Analytics account
2. Je website/webwinkel toevoegen aan je Google Analytics account
3. Het activeren van je Google Analytics Trackingcode

GoogleAnalytics_login

Om gebruik te kunnen maken van Google Analytics moet je een code, ook wel een Trackingcode of Tracking-ID op jouw website plaatsen. Dit is een unieke code die je via Google Analytics kunt opvragen. Heb je deze code op je website geinstalleerd? Dan kan Google Analytics precies alle gegevens meten.

Met een aantal simpele stappen krijg je een Trackingcode.

1. Maak eenvoudig (en gratis) een nieuw account aan.
2. Ga naar Beheerder (rechtsboven)
3. Kies ‘Nieuw Account Maken’
4 Vul de gegevens van webwinkel in
5. Voltooi deze stap en vervolgens zie je jouw persoonlijke Trackingcode.

De Trackingcode is een unieke tekenreeks, bijvoorbeeld: UA-000000-01, die wordt opgenomen in de Trackingcode die je op je website plaatst. De Trackingcode verzamelt gegevens van je website en verzendt deze naar Google Analytics. Zorg ervoor dat deze Trackingcode op iedere pagina van je website wordt geplaatst. Je kunt de Trackingcode in de footer plaatsen zodat deze code op iedere pagina wordt geladen. Het is ook mogelijk de Trackingcode op je website te zetten met behulp van Google Tag Manager. Google Tag Manager is een tool van Google waarmee je tags aan een site kunt toevoegen en wijzigen.

Voor WordPress zijn plug-ins te downloaden waarmee de Trackingcode kan worden ingevuld en de code automatisch op iedere pagina wordt geplaatst.

Heeft bovenstaande uitleg geholpen?

Dat vinden wij jammer! Heb je suggesties hoe wij dit kunnen verbeteren?