Opbrengst van Admarkt-advertenties bepalen

Het is van belang goed in de gaten te houden hoe succesvol je bent met adverteren met Admarkt-advertenties. Met Admarkt beschik je over een dashboard waarin de cijfers van je Admarkt-advertenties worden weergegeven. Het geeft goed inzicht in het aantal kliks op de advertentie, de kliks naar de webwinkel en de maandelijkse kosten. Maar als de bezoekers van je Admarkt-advertentie in jouw webwinkel komen is het niet mogelijk om in het dashboard weer te geven of er een aankoop is gedaan. Het Admarkt dashboard bevat geen informatie over hoeveel bestellingen zijn geplaatst dankzij de Admarkt-advertenties.

Om te beoordelen hoe succesvol het adverteren met Admarkt-advertenties is, moet je naast de kosten ook kijken naar de opbrengsten. Het laatste is erg belangrijk bij het beoordelen van het succes van een campagne. Men noemt dit in de praktijk ook wel het rendement op investeren (ROI). Met andere woorden: wat levert de investering van je (online) advertentie op?

Bereken je ROI:

Return On Investment oftewel het Rendement op Investering (ROI) = (opbrengsten investering – advertentiekosten) / advertentiekosten x 100%

voorbeeld:
Je hebt een Admarkt-advertentie ontworpen om je product te promoten. Aan het einde van de actie is er 15.000 keer op je advertentie geklikt waarvoor je een CPC van €0,10 per klik betaalt. De kosten zijn dus €1500. Omdat je extra wilde opvallen, heb je de foto’s van je advertentie laten maken door een professionele fotograaf voor €500. Totale kosten komen op €2000. Uit 200 van de 15000 clicks is een daadwerkelijke verkoop gekomen met een totale opbrengst van €4.000. Je rendement (ROI) van deze campagne is dan: (€4.000-€2000)/€2000 * 100% = 100% Met andere woorden, voor elke €1 die je besteedt, krijg je €2 terug.

Wil je de ROI vergroten? Dan kun je dit vereiken door je Admarkt-advertenties te verbeteren.

Het meten van de omzet in je webshop doe je met eem webanalytics of meetpakket. Het bekendste voorbeeld van een webanalytics pakket is Google Analytics. Met behulp van dit pakket kun je snel zien welke bestellingen zijn binnengekomen via Admarkt. We raden je aan om gebruik te maken van deze software.

Heeft bovenstaande uitleg geholpen?

Dat vinden wij jammer! Heb je suggesties hoe wij dit kunnen verbeteren?