Het verschil tussen een bestemmings-URL en zichtbare URL

De bestemmings-URL is de website waar je de bezoeker van je Admarkt-advertentie heen stuurt, ook wel de bestemmingspagina genoemd. De zichtbare URL is de URL die de gebruiker bij de advertentie ziet staan. Deze URL’s mogen van elkaar afwijken, wanneer een bestemmings-URL er bijvoorbeeld gebruikers onvriendelijk uitziet. Het domein van de bestemmings-URL en de zichtbare URL moeten wel overeenkomen.

Voorbeeld

Bestemmings-URL:

https://www.marktplaats.nl/a/kinderen-en-baby-s/buggy-s/a1024889556-sale-buggy-cabino-multi-gratis-zonnekap-mand-nieuw.html?c=d97e27c274e75147b4afd0f5eb58c81b&previousPage=lr&casData=EjuiBbJSjW9sVgjIAyeExeSRfmTamEDjyODB_o7npDC36yshoS6oa45yxrATWR0kxE-yBA-vQMXAlAjP5GR0unjpF8hGkkRyXWTgSBkkKjJ63L0WBNt_hwbvpmWJ2Hc4kMEkvtT-hjfIy0mg00vtoL4661nP0c-f6Rosn

Zichtbare URL:

http://www.jouwdomein.nl/buggy/buggy-cabino–multi-gratis-zonnekapmand-nieuw

Welke bestemmingspagina gebruik ik voor mijn advertentie?

Gebruik voor je website een pagina die zo goed mogelijk bij het product aansluit, zoals de productpagina.

Tips:

  • Stuur de potentiële koper nooit naar de homepage, maar toon direct een productpagina om aan de verwachtingen van de koper te voldoen. Op deze manier hoeft de koper niet op zoek naar het product.

Voorbeeld:

  • Je verkoopt buggy’s en accesoires en maakt een advertentie voor een parasolletje. Deze wordt op je website beschreven op: jouwwebsite.nl/buggys/accessoires/parasolletje, gebruik deze dan bij Website. Dit heet een productpagina.
  • Indien je een advertentie maakt voor accessoires, is jouwwebsite.nl/buggys/accessoires beter. Dit heet een (sub)categoriepagina.
  • En een overzichtsadvertentie over alle buggys in je webshop, zou jouwwebsite.nl/buggys beter passen. Dit heet een categoriepagina.

Heeft bovenstaande uitleg geholpen?

Dat vinden wij jammer! Heb je suggesties hoe wij dit kunnen verbeteren?