29 October 2018

10 tips om efficiënt en impactvol te adverteren met Admarkt

Pas gestart met adverteren op 2dehands.be? Kan u nog wat hulp gebruiken bij het maken van uw zoekertje? Lees dan deze 10 handige tips en ontdek hoe u efficiënt en impactvol kan adverteren.

Tip 1 : Selecteer de juiste categorie.

Vraag u telkens af in welke categorie uw potentiële klanten gaan zoeken naar uw product. Twijfels over welke categorie uiteindelijk het meest geschikt is? Ga dan op zoek naar vergelijkbare producten op 2dehands.be en ontdek in welke categorie deze aangeboden worden. Door het kiezen van de juiste categorie en subgroep zal uw advertentie sneller de juiste kopers bereiken.

Tip 2: Kies de juiste trefwoorden.

Welke zoektermen gebruikt uw potentiële klant? Om hierachter te komen kan u de zoekbalk van 2dehands.be of Google gebruiken. U typt in het zoekveld de productomschrijving, naam of een andere belangrijke term uit uw advertentie. Vervolgens krijgt u een lijst van gerelateerde termen te zien die u kan gebruiken in uw advertentie. Hou goed in de gaten onder welke categorie uw concurrent de zoekertjes plaatst.

Tip 3: Plaats een productspecifiek zoekertje.

Heeft u meerdere producten in de aanbieding en denkt u eraan om deze allemaal onder 1 advertentie te plaatsen? Dat doet u beter niet. Maak voor elk product een apart, uniek zoekertje aan. Op die manier zijn uw producten beter vindbaar voor het publiek.

Tip 4: Gebruik een productspecifieke website-url

Het handige aan een productspecifieke website-url is dat deze meteen leidt naar het door u geadverteerde product in plaats van de algemene bedrijfswebsite. Stuur potentiële kopers niet naar een homepage, maar leid hen meteen naar de productpagina. Zo hoeft de koper niet nog eens op uw website te zoeken naar het product dat hij of zij aanvankelijk voor ogen had.

Een voorbeeld van een productspecifieke website-url is:

 • jouwwebsite.be/honden/accessoires/leiband

Tip 5: Maak een heldere omschrijving van uw product.

Wees altijd eerlijk in uw advertentie-omschrijving. Stel het product voor zoals het is, met zijn voor- en eventueel ook nadelen. Vul zoveel mogelijk kenmerken in bij uw zoekertje. Denk hierbij aan alle producteigenschappen die relevant kunnen zijn voor de koper. Hierdoor zal uw zoekertje sneller bij de juiste koper terechtkomen.

Trouwens, een beeld zegt vaak meer dan 160 woorden! Zorg ervoor dat je eerste foto een compleet beeld geeft van het product, deze wordt namelijk getoond in de resultatenlijst.

Tip 6: Gebruik een pakkende titel en uitnodigende eerste zin.

Nog een belangrijke stap bij de opmaak van uw zoekertje is het schrijven van een uitnodigende en relevante titel. Maak gebruik van alle 60 beschikbare tekens en vergeet niet de productnaam, merknaam en eventueel beschikbare maten van het product te vermelden. Op die manier is uw zoekertje meteen zeer herkenbaar voor kopers.

Tip 7: Wees volledig. Vul alle velden in.

Stel uw zoekertje altijd zo volledig mogelijk op en laat geen enkel veld onbenut. Kan u onderstaande zaken afvinken bij de opmaak van uw zoekertje?

 • Titel
 • Eerste afbeelding
 • Prijs
 • Alle foto’s
 • Conditie
 • Eerste 160 tekens van de omschrijving
 • Verdere omschrijving
 • Rubriek en sub-rubriek
 • De naam van uw bedrijf en de website (landingspagina van het product)
 • Contactgegevens
 • Overige zoekertjes van dezelfde adverteerder

Tip 8: Stel uw budget zelf in en behoud de controle over uw kosten.

Belangrijk bij de aanmaak van uw Admarkt-zoekertje is het instellen van de klikprijs, ofwel CPC (Cost Per Click) en het budget. De CPC bepaalt, samen met de CTR, de positie van je advertentie. Admarkt geeft een indicatie van de CPC om op de eerste pagina te staan. U start best met de laagste CPC bieding prijs. Stel een daglimiet in zodat je op dagelijkse basis grip krijgt op de kosten.

Tip 9: Kies zorgvuldig uw relevante doelgroep.

Het 2dehands.be-publiek is zeer divers en steeds op zoek naar verschillende producten. De keuze van de categorie is hierbij vanzelfsprekend van groot belang. Naast het selecteren van de juiste categorie, kan u adverteren in heel Belgie of u net richten op een specifieke regio. Regionaal adverteren is een krachtig middel om bezoekers naar uw fysieke winkel te leiden.

Tip 10: Zorg dat u goed bereikbaar bent voor de 2dehands.be bezoekers

De 2dehands.be-bezoekers hebben een koopintentie en willen graag snel zaken doen. Zorg er daarom voor dat uw contactgegevens gemakkelijk terug te vinden zijn én vooral dat deze up to date zijn. U wil immers geen potentiële kopers verliezen omdat ze u niet kunnen bereiken.

Met deze 10 tips in het achterhoofd kan u verder aan de slag. Veel succes met adverteren op 2dehands.be!