Hoe werkt Admarkt?

Zoeken

Een Marktplaats-bezoeker kan je product op twee manieren vinden.

1. Via het zoekveld.

Hoe-werkt-het-1

Marktplaats geeft in de zoekbalk enkele suggesties wanneer je start met het typen van een zoekwoord.

De suggesties worden vertoond op basis van de zoekopdrachten van Marktplaats-bezoekers uit het verleden. Wanneer in bovenstaande voorbeeld gezocht wordt op ‘buggy’, zal bijvoorbeeld ‘buggy maclaren’ getoond worden als suggestie, aangezien hier ook veel op wordt gezocht door een consument.

Wanneer je op één of meerdere van deze veel gezochte zoektermen getoond wil worden, kun je deze termen verwerken in de titel en de tekst van jouw Admarkt-advertentie.

Naast het zoeken op specifieke producten of merken, kan er door de Marktplaats-bezoeker ook binnen bepaalde groepen of rubrieken gezocht worden. Er is ook een mogelijkheid voor de Marktplaats-bezoeker om binnen een bepaalde afstand vanaf hun woonplaats te zoeken. De Marktplaats-bezoeker kan ook zoeken op titel en omschrijving.

Hoe-werkt-het-2

Wanneer je jouw producten binnen heel Nederland bezorgt, zal de Admarkt-advertentie gewoon getoond worden.

2. Via het ‘Groepen’-menu de linkerkant van de Marktplaats pagina.

Marktplaats toont 36 groepen, die weer kunnen worden onderverdeeld naar rubrieken. Ook als je in de zoekbalk zoekt naar ‘buggy’, zal er in het linkermenu een overzicht worden gemaakt in welke groep en rubriek er advertenties staan met het woord ‘buggy’.

hoe-werkt-het-2.png

De resultatenlijst van Marktplaats

Wanneer je in de zoekbalk het zoekwoord buggy invult, verschijnt de zogenaamde resultatenlijst van Marktplaats. De volgende onderdelen vind je zoal op de pagina:

hoe-werkt-het-3

1. Banner Op Marktplaats staan banners (display) van verschillende aanbieders. Deze worden getoond op basis van het zoekgedrag van een bezoeker van Marktplaats. Wil je meer weten over de mogelijkheden van banners? Kijk dan bij Marktplaats Media.

2. Verwante zoektermen Dit zijn veelgebruikte verwante zoektermen, die je dan ook in veel gevallen kunt toepassen in je advertentietitel of advertentietekst. Let hierbij uiteraard wel op dat de verwante zoekterm bij het product past.

3. Partneradvertenties De twee advertenties aan de bovenkant van de advertenties komen van Marktplaats-partners.

4. Groepen en rubrieken Wanneer er op een bepaalde term gezocht wordt, zal Marktplaats de categorie van deze zoekterm herkennen en tonen in de rubrieken. Bij de zoekterm “buggy” wordt de rubriek “Kinderen en Baby’s” dan ook opengeklapt, waar een bezoeker verder kan segmenteren op de verschillende varianten van de buggy:

5. Admarkt-advertenties De bovenste advertenties in het resultatenoverzicht zijn Admarkt-advertenties. In de advertentie staat ‘Topadvertentie’ vermeld.

hoe-werkt-het-5

Heeft bovenstaande uitleg geholpen?

Dat vinden wij jammer! Heb je suggesties hoe wij dit kunnen verbeteren?